Novi Sad
02.04.2015.
13:21 > 13:41
Profesor Pravnog fakulteta Dušan Nikolić izabran je za novog rektora Univerziteta u Novom Sadu.
  • Atlagator

    13.08.2015 08:13
    ..iz supljeg u prazno..
    ..sve je ovo smesno, tragikomicno, pa ni Radovan Pejanovic ne zna engleski, a racunar mu uvek ugasen. Sve sto znaju, sto su naucili za svog radnog veka jeste da budu autoriteti po svaku cenu (to se vezba), bez pokrica, za svoju korist, sklapaju se dilovi sa svim mogucim poslovnim partnerima od studentskih zadruga pa na dalje, teze je dobiti posao na nekom od fukulteta i u zgradi univerziteta nego kamili proci kroz iglene usi, toliko smorenih parazita na jednom mestu nisam vidio kao u zgradi univerziteta, svi nadrkani i neljubazni, podigli noseve. Za sve sto oni treba da odrade moras da cekas i cekas dok im se nadigne..smucilo mi se od njih i nerado posecujem taj kraj Novog Sada, a imao sam planove i za doktorske. Ovako nista, sa diplomom mastera nemam sanse za posao - ipak, da budem realan nije to neko obrazovanje vredno posla na fakultetu i sl. ;) ozbiljno razmisljam da se prikljucim nekoj od stranaka, pa da naucim da demagogisem ako vec ne odem iz ove prosperitetne zemlje.
  • buca

    15.05.2015 12:55
    A neki podaci koje prikazuje u svojoj biografiji su lazni - npr. u svojoj biografiji koja stoji na sajtu Pravnog fakulteta u Novom Sadu navodi da je vec godinama unazad generalni sekretar Matice srpske, sto je laz koja se moze proveriti uvidom u sajt Matice srpske. Ko zna sta jos...
  • Biljana

    03.04.2015 08:06
    Bravo
    Sve je ok... A pogledajte prorektore(ke) i njihove reference. Pa nece valjda Rektor da bira bolje od sebe. Katastrofa! NS Univerzitet polako ali sigurno i nezaustavljivo koraca ka dnu. Sve sto su uradili Veskovic i njegov tim bice zbrisano za kratko vreme sa ovom grupom nekompetentnih cinovnika. Samo pogled u " Nasi u WOS-u" i svi argumenti posle toga bivaju smesni. Uz put pogledajte na istom mestu npr. "kadrove" sa pravnog, zurnalistike, sociologije ... i, bar sto se tice nauke, sve je jasno. Bruka i tuga za UNS.
  • Đorđe

    03.04.2015 07:36
    Zašto se Vučić i Pajtić svađaju, kad su saglasni u
    Čemu se još čuditi u Srbiji među šljivama. Pa nama se već odavno sav normalan svet čudi što se već dugo ničemu ne čudimo. Ako onaj kazandžija iz Bajčetine može da nam bude predsednik države, ako nam pola ministarstava vode nepismeni "hobisti", ako policiju može da vodi falsifikator, zašto nam onda i jedan dokoni spletkaroš iz Crepaje ne bi došao na čelo NS univerziteta. Ništa on nije gori od svog kolege ministra pravde Selakovića, što je mesecima svakodnevno lagao advokate - možda ne i po svojoj volji, nego po Vučićevom naređenju. Nema nijedan naučni rad, ne zna engleski...? Pa Bože moj, ne zna ga ni guvernerka Jorgovanka, pa šta joj fali.
    Konačno, zašto je lažni doktor Stefanović ministar policije pored onoliko hiljada obrazovanih i iskusnih inspektora? I zašto je bezlični (neko juče napisa i "plastični" Nikolić biran za rektora porede onoliko vrhunskih naučnika na NS unvirezitetu?
    Odgovor je prost ko pasulj: i Vučić i Pajtić skupljaju oko sebe one koji bi bez njih bili i ostali niko i ništa, jer su im takvi uvek odaniji od ličnosti od formata. Pa što se onda tako svađaju kad su istomišljenici? Nek stanu na jednu stranu, a živ narod na drugu, jer to je prava slika stvari.
  • Milinko

    03.04.2015 07:07
    Čestitke novom rektoru
    Ala se nalupetaste ovde. Pa to što je neko dobar stručnjak ne znači da je dobar organizator. Rektor treba da ima odlične organizatorske sposobnosti, a ne usko stručne kvalifikacije. Znam Nikolića još iz doba kada je bio dekan Pravnog fakulteta. Preporodio je fakultet. Čovek je odličan organizator. Btw, postao je dekan u vreme vladavine DSS-a (ono kada se nisu podnosili DS-om) što znači da nije sve ni u politici. Daleko od toga da sada nije imao podršku DS-a. Dakle, to što ovaj drugi čovek nije izabran, ne znači da je Nikolić loš. Pogotovo što o njemu ovde loše pričaju ljudi koji ga ni ne znaju.
  • Nikolina

    03.04.2015 07:02
    kandidat sa FTN
    Prof. Borovac bi mozda i bio ravnopravan kandidat da krajem januara 2016. (dakle, 4 meseca nakon eventualnog pocetka rektorskog mandata) ne puni 65 godina i ispunjava uslove za odlazak u penziju. Kako to da se FTN uopste upustio u trku sa ovakvim ogranicenjem po kandidata? Zasto je to prof. Borovac uopste prihvatio? Ili je sve samo dobro osmisljen scenario da kandidat sa FTN ne prodje jer nije mogao onaj ko je stvarno zeleo da bude rektor (po principu 'ako ne mogu ja - sadasnji dekan, nece niko').
    Najveci fakultet u zemlji vec duuuuugo nije imao rektora ili prorektora...
  • 03.04.2015 06:47
    Krajnje je vreme da se FTN izdvoji iz ove žabokrečine. Evo, dajemo vam i menadžmene, vodite ih.
  • Zemljoposednik

    03.04.2015 06:05
    iz Srema
    Realno izbor novog rektora ne moze nikako uticati na stanje i polozaj Univerziteta, zemlja je suvise siromasna da bi dodatno ulagala u visokoskolsko obrazovanje, u svim nivoima drzave caruje javasluk, neznanje, prostakluk, lazne vrednosti... jednostavno postali smo Pink drzava, gde je vaznije ciji si, koga znas, koliku zadnjicu ili silikonirane grudi imas a ne da li si pametan, vredan ili da si zavrednio neku valodnu diplomu. Pa rektor najveceg privatnog univerziteta je dokazani prevarant i plagijator a pola drzave je kod njega dobilo diplomu.
    Novi Sad je mali grad u svetskim merilima, sa 300 hiljada dusa, i nerealno je ocekivati da ce univerzitet uci u listu 500 na sangajskoj listi, na tu listu se nekako ugurao i beogradski iako je novosadski pre samo 50-tak godina potekao od njega i daleko je manji po broju studenata, profesora, ogranaka i instituta. Na tu listu su se jedva ukljucili i zagrebacki i ljubljanski koji imaju decenijski duzu tradiciju od novosadskog i mnogo veci priliv iz budzeta. Treba biti realan, stremiti ka necemu dohvatljivom, napraviti savremeni univerzitet primeren nasim potrebama, sve ostalo je politika i megalomanija politicara. Do tad, skolovace se inzenjeri, matematicari, lekari koji ce bezati iz ove nesredjene drzave a pravnici i ekonomisti ce i dalje da pametuju.
  • osvetnik

    03.04.2015 01:55
    PA
    kod prof.Orlovica sam slusala tri predmata na Polj.faxu. Imam samo reci hvale. Veliki strucnjak i dobar predavac u svojoj profesiji.
  • Bogdan

    03.04.2015 00:48
    podsetnik
    Pa ovo je sasvim logicno. Covek za koga su inace pouzdano pisali da ima 450.000 dinara platu na mestu dekana sada puca jos vise. Sramota koliko se politika mesa u nauku i obrazovanje. Ono sto je najtuznije je sto svi koji ovde nesto pisu (vecinom sadasnji ili bivsi studenti) i da sretnu gospodina Nikolica nece mu nista reci ili pokrenuti neki protest za njegovu smenu. Glas baroda ima veliku moc ali samo onda ako je dovoljno glasan i odlucan. Poslovica "je**li bi se ali da im ne udje" savrseno opisuje danasnje drustvo u Srbiji.
  • Bane

    02.04.2015 19:32
    poruka?
    Osnivač se umešao baš "demokratski". Zamislite da Pokrajinska administracija ne poštuje naučni i pedagoški rad prof. dr Borovca, već se bavi nadglasavanjem do poslednjeg dana?! Pa oni bi i nekog portira izabrali za rektora, samo da su hteli. Treba da im bude čast što još imamo takvog nastavnika a ne da lobiraju za svog čoveka, koji samo zato što je "naš" mora da bude rektor. Ovako, muka se nastavlja i očekujem da se prof. dr Nikolić uopšte neće mešati u svoj posao.
  • nn

    02.04.2015 19:16
    nemojmo se zavaravati
    nema politika veze sa ovim izborom - oba kandidata poznaju sve članove saveta, svi oni zive zajedno u kampusu 30 godina - pitanje je samo ko je kome sta ponudio i koje "bolju ekipu" okupio! bilo je i ovde preletača u predizbornoj kampanji pa sad ćute. A sto se tice sangajske liste... ne vidim bilo kakav uticaj niti rektora niti dekana na profesore da se bave naukom. Oni to ne moraju ne zavisi im plata od nauke. UNS nema ni jedan institut na kom dominiraju naučnici, kod nas su naučnici zapostavljena kategorija, omalovažavana od strane profesora koji nedovoljno vremena posvećuju istoj. U osnovi smo mi jedno selo, ni blizu doraslo šangajskoj listi, kao što ni sam Novi Sad nije dorastao tituli "evropska prestonica kulture". Neće jedan rektor to da promeni
  • Mile

    02.04.2015 18:52
    cinjenica
    ovde bih istakao jednu zanimljivu cinjenici . Nikolic koga podrzava Vlada Vojvodine i licno Gosp. Pajtic je pobedio sa 60% prema 40% glasova od strane Saveta Univerziteta a clanove saveta vise ili manje direktno ili indirektno je postavila ista ta Vlada Vojvodine. Sto znaci da 40% i onih koje su oni postavili vise ne veruju njima i vide ono sto mi svi vidimo a to je da je dugogodisnjoj vladavini B. Pajtica kraj vrlo brzo. Stetaza UNS da bar jos troje clanova nije smoglo snage da uprkos snaznim pritiscima Pokrajinske Vlade da podrsku boljem kandidatu. Nadam se samo da novi rektor nece uspeti da nanese vecu stetu UNS za godinu dana koliko ce realno biti rektor.
  • djosa

    02.04.2015 18:40
    titanik...
    ...sve ovo sa UNS-om je osveta Lignjoslava i njegove nove "mlade". i oni takodje od stranih jezika tecno mucaju samo "nemusti". negativna selekcija i dalje dominira dok UNS tone sve dublje. uostalom ovo je sasvim "u skladu sa projektovanim promenama sire nam drustvene zajednice" u okupiranoj provinciji.
  • XX

    02.04.2015 18:02
    ...
    Hladnijeg i bezlicnijeg coveka od D. Nikolica nisam upoznala. Tuzno je to.... Nadam se i da takvih plasticnih ljudi, opsednutih formom, ima sto manje a od mene da su sto dalje.
  • Alumna

    02.04.2015 17:24
    Politizacija svega
    Za rektora izabran profesor sa fakulteta koji u velikoj meri doprinosi srozavanju ugleda Univerziteta u Novom Sadu.
    Kako ce gospodin rektor i veliki akademik da nas predstavlja u inostranstvu kada ne govori nijedan strani jezik?

    Sramota.

    Nema nade za nauku u Srbiji.
  • Pink Floyd

    02.04.2015 17:04
    Another Brick In The Wall
    Pink Floyd - Another Brick In The Wall!!! Zivim stan ispod novog rektora!!! Cujem ovu pesmu iz njegovog stana!!! Zao mi je i studenata i UNS-a i NS sa politickim izborom rektora...Prof Borovac je daleko bolji kandidat i po strucnosti i po kvalifikacijama. Rektor treba da bude neko ko ce UNS predstaviti svetu a ko je bolji za to mesto ako ne akademik i najcitiraniji profesor na UNS-u...Nazalost politika se mesa svugde..Spasa nam nema!
  • Posmatrač

    02.04.2015 17:01
    Ovo je...
    ... kao kad bi veterinara izabrali za načelnika doma zdravlja u nekoj selendri, zato što je zet lokalnog šefa mesne kancelarije...

    Može li ipak malo gradskije, univerzitetskije i intelektualnije?
  • Milovan

    02.04.2015 16:53
    ocekivano
    bas kao sto je 021 pre mesec dana objavio.. ovo se znalo od pocetka. Prof. Nikolic je kolega sa katedre B.Pajtica. a inace nema ni jedan rad na sci listi. Prof. Borovac je jedan od najpoznatijih naucnika u Srbiji, visoko citiran, kandidat za akademika ali opet je politika pobedila strucnost. Cestitamo novom rektoru
  • HAOS

    02.04.2015 16:41
    HAOS
    Kada se pazljivo pogledaju reference kandidata uvazeni profesor Borovac je daleko bolji kandidat za rektora. Mana mu je izgleda sto nije clan stranke jer na kraju ipak pobedi politicka struja...Na gubitku su studenti i UNS i NS :(
  • Doktor

    02.04.2015 16:34
    Zdravlje
    Šta je sa fizićkim I psihičkim zdravljem studenata......
    OBRATITE PAŽNJU NOVI REKTORE......
    Gde da budu hospitalizovani studenti iz domova I unutrašnjosti , kada nemate ni stacionar za studente , ni opštu bolnicu a ima ih blizu 50.000...
    PORADITE Na TOME TO VAM JE OBAVEZA A NE KAO VAŠI PREDHODNICI KOJI SU ZDRAVSTVENE PROBLEME STUDENATA GURALI POD TEPIH.....
    Pozzzzz
  • uh

    02.04.2015 16:25
    za malo se nisam slogir'o
    U momentu sam pomislio na tomu diplomu.
    Dobro je da nije on selektor.
  • 02.04.2015 16:10
    Žalosno
    "Time će naši studenti biti više motivisani da ostanu u Srbiji"
    Naravno. Svi pravnici će ostati u srbiji, a sa FTN i PMF će i dalje odlaziti. Samo sada u sve većem broju.
  • vila

    02.04.2015 16:06
    Sramota za nas na kakav nacin se bira lice koje predstavlja Univerzitet, nije tu mesto politici.. i nije ni cudo sta se desava u nazovi zemlji ovoj u kojoj kao zivimo i cutimo i gledamo.. i treba svi da odu negde gde se ceni struka, znanje, sposobnost i pamet, a pre svega deca koja se obrazuju i teze boljem zivotu, jer ovde nema sta da se trazi pored ovakve bruke.. covek pre svega, profesor Borovac je divan i jako mi je zao sto nije pobedio pravi genijalac
  • optimista

    02.04.2015 16:03
    nije ni cudo sto vecina studenata bira privatni fakultet umestodrzavnog. isto se "vataju" i ovi sa drzavnog i ovi s privatnog s tim sto ovi s drzavnog krv propisaju dok zavrse.. na kraju isti govno..radis za 30 crvenih sa svakom diplomom..
  • 02.04.2015 15:53
    Фигура
    То Дуки, сад ће да се Шкода Фабија замјени, типујем на Ку седмицу фул пакет.
  • milica

    02.04.2015 15:44
    Siguran put ka Šangajskoj listi
    Siguran put ka Šangajskoj listi sa rektorom koji nema nijedan naučni rad u međunarodnim časopisima sa SCI liste, ali ima bogatu karijeru kao član brojnih odbora, Matice srpske, idr, pa i nije stigao da se bavi naukom. A koga danas i briga za to. Na ovaj način UNS se uklapa u reality Srbije.

    Milica
  • scientia

    02.04.2015 15:11
    novi rektor
    Bravo za UNS. Siguran put ka Šangajskoj listi sa rektorom bez ijednog rada publikovanog u međunarodnim naučnim časopisima sa SCI liste.
  • Hmm

    02.04.2015 15:10
    kada sam studirao i imao kontakta sa njim, nikolić je uvek bio za saradnju, nove ideje i slično... otvoren i korektan. rektorska pa i dekanska funkcija su organizacione... šta ja znam, ok je skroz to
  • Upravni akt i akt uprave

    02.04.2015 14:29
    Citaj : MILKOV rektor. Pajtic dekan u najavi.
  • Unezveritet

    02.04.2015 13:54
    .
    Regularno, zar ne?!
  • 02.04.2015 13:30
    Presece me,ja pomislio Tomislav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna